Programleírás

Az egyes GINOP és GINOPPLUSZ felhívások keretében nyertes KKV-k eredményességi mérése kapcsán az MGFÜ – többek között – a Modern Mintaüzem Program keretében az alábbi szolgáltatásokat nyújtja, amelyek teljesítése pontokat jelent a Kedvezményezetteknek a mérés során. A Kedvezményezett:

  • részt vesz legalább három különböző, a Modern Mintaüzem Program keretében regisztrált mintaüzem-látogatáson.
  • Mintaüzemként részt vesz a Modern Mintaüzem Program megvalósításában, és legalább 30 db vállalkozót fogad látogatóként.

Az érintett GINOP és GINOPPLUSZ felhívások a következők:

  • GINOP-1.2.15-21 (Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatása)
  • GINOPPLUSZ-1.1.2-21 (Magyar Multi Program – A kiemelkedő teljesítményű, valamint jelentős növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása)
  • GINOPPLUSZ-1.2.1-21 (A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása)
  • GINOPPLUSZ-1.2.3-21 (A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban)
  • GINOPPLUSZ-1.3.1-21 („Zöld Nemzeti Bajnokok” – A zöldgazdaság területén működő mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztésének támogatása

Továbbá a GINOP-1.2.13-20 (Az egyszer használatos és egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásával érintett, valamint az ezeket helyettesítő termékek gyártásával foglalkozó vállalkozások technológiaváltásának és kapacitásbővítésének támogatása) felhívás esetében – eredményességi mérés tekintetében – pontszerzésre akkor kerülhet – többek között – sor, ha a Kedvezményezett termékbemutatóval összekötött gyárlátogatást szervezett az érdeklődő fogyasztóknak a Modern Gyárak Éjszakája keretében , vagy a Modern Mintaüzemmé vált a Modern Mintaüzem Program keretében.

A program tervezett időtartama: 2022. november 2. – 2027. december 31. 


PROJEKT ADATOK

A kedvezményezett neve: MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft.
A projekt címe: GINOP PLUSZ-1.1.1-22-2022-00001, Célzott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása mikro- , kis- és középvállalkozások számára
A szerződött támogatás összege: 8 mrd Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása: 
A magyar kis- és középvállalkozások bizonyos csoportjainak gazdasági, szemléletbeli lemaradása (pl. hátrányos helyzetű régiókban, szabad vállalkozási zónákban működő kkv-k), illetve a támogatások hiánya gátolja ezen vállalkozások fejlődését, ezért támogatásuk indokolt, fejlesztésük szükséges. A projekt keretében megvalósuló tevékenységek a kkv-k támogatásán keresztül hozzájárulnak a kkv-k általános helyzetének javításához, árbevételének növekedéséhez; a foglalkoztatotti létszám növekedéséhez; a bruttó hozzáadott érték növeléséhez.

A projekt elsődleges céljaiként az alábbiakat tűztük ki:
1)    Vállalkozásfejlesztési szolgáltatások nyújtása a kkv-k számára partnerségben, személyre szabott módon.
2)    Olyan informatikai és ügyfélszolgálati szolgáltatások biztosítása a kkv-k számára, melyek igénybevétele segíti a vállalkozói élethelyzetek széles körének kezelését, hogy bővüljön az egyes kkv-k saját vállalkozásáról, az üzleti partnerekről, az adatok felhasználhatóságáról, illetve a vállalkozás élethelyzetéhez illeszkedő támogatási lehetőségekről elérhető információforrások köre.
3)    A kiemelkedően teljesítő, valamint jelentős növekedési potenciállal bíró vállalkozások számára partnerségen alapuló, célzott, testre szabott vállalkozásfejlesztési szolgáltatások biztosítása, ezzel növelve termelékenységüket és versenyképességüket.
4)    Külföldön is versenyképes termékkel rendelkező vállalkozások új exportpiaci lehetőségekhez segítése szolgáltatások biztosítása révén.
5)    A beszállító kkv-k válságállóságának erősítése, alkalmazkodóképességük javítása a termékpaletta diverzifikálásán át a vevőkör bővítéséig valamint a több lábon állás képességének megteremtése. További célként említhetjük az eddig nem látott potenciális új beszállítók felkutatását, a meglévő beszállítói kör kiszolgáltatottságának csökkentését, és magasabb hozzáadott értékű termékek/szolgáltatások piacra vitelét.
6)    A környezettudatosság javítása, ehhez kapcsolódóan az innovációs potenciállal bíró, zöldgazdasághoz kapcsolódó kkv-k azonosítása, és egyedi fejlesztési igényeiknek megfelelő támogatás biztosítása.
7)    Fenntarthatósági mentorálási szolgáltatás nyújtása a hazai kkv-k számára, a DNSH elv érvényesítése.
8)    Energiahatékonysági fejlesztések előkészítése.
9)    Átfogó ágazatfejlesztési programok megvalósítása, amely hozzájárul a stratégiai ágazatok ökoszisztémáiban kulcsszerepet játszó infrastruktúrák, kapacitások, intézmények és szolgáltatások fejlesztéséhez.
10)    Tanácsadási voucher szolgáltatás nyújtása kkv-k részére.
11)    Érjék el a szolgáltatások a hátrányos helyzetű térségek vállalkozásait és a speciális vállalkozói célcsoportokat (induló vállalkozások, társadalmi vállalkozások, női vállalkozások stb.) is, továbbá, fedjék le a vállalkozói élethelyzetek széles spektrumát. Az ügynökségi modell a teljes kkv szektor számára biztosítja a szolgáltatásait, továbbá ösztönzi a vállalkozásfejlesztési, vállalkozáskutatási ökoszisztémát is.

A  projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2027. december 31.
Projekt azonosító száma: GINOP PLUSZ-1.1.1-22-2022-00001

Az oldal sütiket használ a rendeltetésszerű működéshez, illetve anonim analitika gyűjtésére. Az oldal használatával elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.
Az oldal sütiket használ a rendeltetésszerű működéshez, illetve anonim analitika gyűjtésére. Az oldal használatával elfogadja az adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.