NAGYKUN-HÚS Kft.
A NAGYKUN-HÚS KFT. 1992-ben alakult. Tevékenysége: sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt termék gyártása, valamint étkezési sertészsírgyártás és forgalmazás. Az elmúlt években jelentős technológiai és higiéniai fejlesztéseket hajtottak végre, ami megteremtette a lehetőséget a termelésirányítás és termékbiztonság korszerűsítésére is. Termékeik 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehúsként jelenik meg a piacon. Az üzem megkapta az EU-s minősítést. Számuk: HU 452 EK.
A Nagy László Szakközépiskolával közösen 2000-ben kezdték meg a húsfeldolgozó szakmunkások önálló képzését. Kétszer nyerteek el képzőhely címet a JNSZ Megyei Iparkamarától. A Méteres Paprikás Vastagkolbász termékcsaládjuk Magyar Termék Nagydíjat nyert, valamint nemrégiben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei értéktárba is felkerült.
A növekvő vásárlói igények maradéktalan kiszolgálása érdekében merült fel a cég logisztika területén a gépi tervezés támogatás igénye. Napi szinten akár több száz szállítási cím kiszolgálását kell megoldaniuk saját gépjárműveikkel. Belföldi kiszolgálásuk megkönnyítésére gépi túrajárat optimalizálót alkalmaznak. Főbb kérdésük volt, hogy mennyi hazai megrendelőhöz juthat el egy autójuk, ha figyelembe veszik a vezetési idő, a megtett távolság, az autó rakodási paraméterei változókat. Irányítószámonként megvizsgálják az adott megrendelést, majd pontozásos rendszer segítségével választják ki a legjobban illeszkedő megoldásokat.
Forgalmuk növekedésének sikerét a termékszerkezetben és a minőségben látják. Igyekeznek egyedi ízvilággal, sajátos hazai ízeket kialakítani, melyre – az eredmények alapján – a magyar lakosság körében van kereslet. Az EU-ba lépés óta pedig már határon túl is megtalálták a termékeik vevőkörét.
Fenntarthatóság: körforgásos gazdaság
Napkollektort telepítettek, amivel a melegvíz előállítását oldják meg. Az így rendelkezésre álló meleg vizet mosáshoz, valamint a sertések tisztításhoz használják. Emellett bálás kazán segítségével fűtik üzemüket. A bálákat saját földterületeikről gyűjtik be.
A Nagy László Szakközépiskolával közösen 2000-ben kezdték meg a húsfeldolgozó szakmunkások önálló képzését. Kétszer nyerteek el képzőhely címet a JNSZ Megyei Iparkamarától. A Méteres Paprikás Vastagkolbász termékcsaládjuk Magyar Termék Nagydíjat nyert, valamint nemrégiben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei értéktárba is felkerült.
A növekvő vásárlói igények maradéktalan kiszolgálása érdekében merült fel a cég logisztika területén a gépi tervezés támogatás igénye. Napi szinten akár több száz szállítási cím kiszolgálását kell megoldaniuk saját gépjárműveikkel. Belföldi kiszolgálásuk megkönnyítésére gépi túrajárat optimalizálót alkalmaznak. Főbb kérdésük volt, hogy mennyi hazai megrendelőhöz juthat el egy autójuk, ha figyelembe veszik a vezetési idő, a megtett távolság, az autó rakodási paraméterei változókat. Irányítószámonként megvizsgálják az adott megrendelést, majd pontozásos rendszer segítségével választják ki a legjobban illeszkedő megoldásokat.
Forgalmuk növekedésének sikerét a termékszerkezetben és a minőségben látják. Igyekeznek egyedi ízvilággal, sajátos hazai ízeket kialakítani, melyre – az eredmények alapján – a magyar lakosság körében van kereslet. Az EU-ba lépés óta pedig már határon túl is megtalálták a termékeik vevőkörét.
Fenntarthatóság: körforgásos gazdaság
Napkollektort telepítettek, amivel a melegvíz előállítását oldják meg. Az így rendelkezésre álló meleg vizet mosáshoz, valamint a sertések tisztításhoz használják. Emellett bálás kazán segítségével fűtik üzemüket. A bálákat saját földterületeikről gyűjtik be.