Szarvasi Mozzarella Kft.
A „Szarvasi Mozzarella” Kft. egy kis, manufakturális üzemből lett Magyarország vezető mozzarella gyártó cége. A társaság elődje 1991-ben olasz-magyar együttműködésben indult a Szarvas melletti Örménykúton, majd három évvel később a mai tulajdonos, Rohony Miklós megvásárolta a céget. A cél a kezdetek óta változatlan: minél több hazai vásárlóval megismertetni a különleges olasz sajtféleségeket. Erre utal a cég hitvallása is „Azoknak, akik az igazán jó dolgokat szeretik.”
Az Örménykúton működő sajtüzemben az egész világon közkedvelt, olasz eredetű lágy gyúrt mozzarella sajtcsalád termékeinek gyártása és forgalmazása történik.
A cég éves nettó árbevétele közel 6 md Ft. Az alkalmazotti létszám 140 fő.
A termékcsoportok megoszlása az előző éves nettó árbevétel arányában:
A hazai piacon jelenlévő konkurens termékek elsősorban a német ZOTT és Galbani cég termékei, a hazai kiskereskedelmi üzletek privát címkés külföldi beszállítói, valamint a Jager sajtok, Ammerlander sajtok, Goldsteig sajtok.
A Mozzarella termékcsoport fő értékesítési iránya belföld, de Románia irányába az export részesedés növekszik.
Célcsoportok a multinacionális kiskereskedelmi láncokon keresztül az elsődleges fogyasztók elérése, valamint a HORECA vevőcsoportba tartozó kisvállalkozások kiszolgálása.
A cég jelenlegi kapacitása alapján 4600 tonna mozzarella termék értékesítése realizálódik.
A cég fejlesztései elsődlegesen hatékonyságot javító, kapacitást növelő, Ipar 4.0 képességének javítását, intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítást, üzembiztonságot szolgáló fejlesztések.
Az átfogó üzemlátogatás alkalmával a teljes üzemet be lehet járni. A látogatók megismerkedhetnek a nyerstej átvételezés, a sajtgyártás, a csomagolás, valamint a raktározás folyamatának lépéseivel.
Az üzembejárás végén a folyamatot a Szarvasi Mozzarella Kft. által használt integrált vállalatirányítási rendszer moduljait (QAD), valamint business intelligence program (Qlik Sense) segítségével szemléltetik.
Az üzembemutatás végén szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre, miközben a résztvevők megkóstolhatják az üzemükben készült termékeket.
Az Örménykúton működő sajtüzemben az egész világon közkedvelt, olasz eredetű lágy gyúrt mozzarella sajtcsalád termékeinek gyártása és forgalmazása történik.
A cég éves nettó árbevétele közel 6 md Ft. Az alkalmazotti létszám 140 fő.
A termékcsoportok megoszlása az előző éves nettó árbevétel arányában:
- mozzarella 24%
- pizza mozzarella 36%
- mascarpone 14%
- szeletelt pizza mozzarellák 8%
- ricotta savósajt 18%
A hazai piacon jelenlévő konkurens termékek elsősorban a német ZOTT és Galbani cég termékei, a hazai kiskereskedelmi üzletek privát címkés külföldi beszállítói, valamint a Jager sajtok, Ammerlander sajtok, Goldsteig sajtok.
A Mozzarella termékcsoport fő értékesítési iránya belföld, de Románia irányába az export részesedés növekszik.
Célcsoportok a multinacionális kiskereskedelmi láncokon keresztül az elsődleges fogyasztók elérése, valamint a HORECA vevőcsoportba tartozó kisvállalkozások kiszolgálása.
A cég jelenlegi kapacitása alapján 4600 tonna mozzarella termék értékesítése realizálódik.
A cég fejlesztései elsődlegesen hatékonyságot javító, kapacitást növelő, Ipar 4.0 képességének javítását, intelligens eszközökre épülő digitalizációs átalakítást, üzembiztonságot szolgáló fejlesztések.
Az átfogó üzemlátogatás alkalmával a teljes üzemet be lehet járni. A látogatók megismerkedhetnek a nyerstej átvételezés, a sajtgyártás, a csomagolás, valamint a raktározás folyamatának lépéseivel.
Az üzembejárás végén a folyamatot a Szarvasi Mozzarella Kft. által használt integrált vállalatirányítási rendszer moduljait (QAD), valamint business intelligence program (Qlik Sense) segítségével szemléltetik.
Az üzembemutatás végén szívesen válaszolnak minden felmerülő kérdésre, miközben a résztvevők megkóstolhatják az üzemükben készült termékeket.